Πάρνηθα
9/8/2009
Η Πάρνηθα είναι το υψηλότερο από τα βουνά που περικλείουν το λεκανοπέδιο της Αττικής. Καταλαμβάνει μια μεγάλη έκταση, στην οποία περιλαμβάνονται δεκάδες κορυφές, χαράδρες, ρεματιές και οροπέδια.
Το τελεφερίκ της Πάρνηθας
1 πανόραμα
Λειτουργεί από το 1972 και αναβαθμίστηκε το 2006 ώστε να χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Μετά την αναβάθμισή του έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δύο χιλιάδες επιβάτες την ώρα με μέγιστη ταχύτητα έξι μέτρα το δευτερόλεπτο και να λειτουργεί με ανέμους ταχύτητας μέχρι εκατόν είκοσι χιλιομέτρων την ώρα.

Η απόσταση που καλύπτει είναι σχεδόν χίλια εξακόσια μέτρα με μέση κλίση είκοσι μοίρες. Τα βαγόνια έχουν χωρητικότητα είκοσι άτομα, ενώ υπάρχουν και VIP βαγόνια με μικρότερη χωρητικότητα. Για τη θέα βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται, αφού είναι η καλύτερος τρόπος να δει κανείς την Αττική από ψηλά.
Παλιά πλατφόρμα για παραπέντε
1 πανόραμα
Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε) πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα είναι σε κακή κατάσταση. Βρίσκεται στην τελευταία στροφή της διαδρομής που σε ανεβάζει στην κορυφή του βουνού.